AnnMenu example for Visual Basic

Note: This topic is for Document/Medical only.

Private Sub LEAD1_AnnMenu(ByVal AnnMenu As LEADLib.IAnnMenu)
    Dim nID As Integer
    Dim x As Integer
    Dim PopupMenuItem As LEADLib.IAnnMenu

MsgBox "There are " & CStr(AnnMenu.count) & " Items"

MsgBox "Original Text for item#2: " & AnnMenu.ItemString(1)
    'set new string
    AnnMenu.ItemString(1) = "TestText"
    MsgBox "Custom Text for item#2: " & AnnMenu.ItemString(1)

'make 3rd and 4th menu items have the same command id
    nID = AnnMenu.ItemID(3)
    AnnMenu.ItemID(2) = nID

'check all unchecked menu items that are not popup submenus
    'disable all enabled menu items that are not popup submenus
    For x = 0 To AnnMenu.count - 1
        If AnnMenu.ItemType(x) = ANNMENUITEMTYPE_NORMAL Then
            If (AnnMenu.ItemChecked(x) = False) Then
                AnnMenu.ItemChecked(x) = True
            End If
            If (AnnMenu.ItemEnabled(x) = True) Then
                AnnMenu.ItemEnabled(x) = False
            End If
        End If
    Next x

'insert 2 user-defined menu items
    AnnMenu.AddItem "&Flip", ANNMENUITEMTYPE_NORMAL, LTANNEVENT_MENUFIRST, AnnMenu.count
    AnnMenu.AddItem "Test&2", ANNMENUITEMTYPE_NORMAL, LTANNEVENT_MENUFIRST + 1, AnnMenu.count

'delete the last menu item
    AnnMenu.DeleteItem AnnMenu.count - 1
    'delete the first menu item
    AnnMenu.DeleteItem 0

'insert a popup menu
    AnnMenu.AddItem "&Popup1", ANNMENUITEMTYPE_SUBMENU, 0, AnnMenu.count
    'get the new item, and add some items to it
    Set PopupMenuItem = AnnMenu.GetSubMenu(AnnMenu.count - 1)
    PopupMenuItem.AddItem "Test&1", ANNMENUITEMTYPE_NORMAL, LTANNEVENT_MENUFIRST + 2, PopupMenuItem.count
    PopupMenuItem.AddItem "Test&2", ANNMENUITEMTYPE_NORMAL, LTANNEVENT_MENUFIRST + 3, PopupMenuItem.count
End Sub
Private Sub LEAD1_AnnUserMenu(ByVal nID As Long)
   If nID = LTANNEVENT_MENUFIRST Then
       LEAD1.AnnFlip False, 0, True
   Else
       MsgBox "nID = LTANNEVENT_MENUFIRST + " + CStr (nID - LTANNEVENT_MENUFIRST)
   End If
End Sub